Zcela nová řada našich pánví potěší hned několik vašich smyslů. Osvěžující design je velmi příjemný na pohled i na dotek a užitné vlastnosti doslova hýčkají chutě i vůně každého pokrmu. Nepřilnavý, extrémně odolný povrch je ideální pro zdravé vaření bez tuku a pochutnají si i alergici.   Záruka 2 roky, na dno 5 let. Vyrobeno v Itálii, Ballarini.       hmotnost - 1170g     výška - 7cm     hloubka - 6,6cm     objem - 3,4l     vnější průměr dna - 22cm     doporučený průměr plotýnky... Celý popis

Koupit za 944 Kč
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
  • Od nejdražších

Popis

Zcela nová řada našich pánví potěší hned několik vašich smyslů. Osvěžující

design je velmi příjemný na pohled i na dotek a užitné vlastnosti doslova hýčkají

chutě i vůně každého pokrmu. Nepřilnavý, extrémně odolný povrch je ideální pro

zdravé vaření bez tuku a pochutnají si i alergici.

 

Záruka 2 roky, na dno 5 let. Vyrobeno v Itálii, Ballarini.

 

    hmotnost - 1170g

    výška - 7cm

    hloubka - 6,6cm

    objem - 3,4l

    vnější průměr dna - 22cm

    doporučený průměr plotýnky - 22cm

    celková délka (s madlem/madly) - 46cm

Granitové nádobí s vlastnostmi žuly od BALLARINI

Jednou z posledních novinek od Ballarini je granitové nádobí CORTINA GRANITIUM. Upoutá vysoce odolným nepřilnavým povrchem, který je složený ze čtyř vrstev posílený minerálními částicemi pro zvlášť intenzivní použití. Samozřejmostí je úplná zdravotní nezávadnost, povrch je bez teflonu, PFOA, těžkých kovů a niklu. Na madle je termobod, šikovná vychytávka upozorňující, že je pánev již dostatečně rozpálená. Jídlo tak nebude mastné a také ušetříte za energii. 

 

Základem tohoto nádobí s nepřilnavým povrchem je nezávadné hliníkové jádro, jež zajistí dokonalý, rychlý a rovnoměrný rozvod teploty. Spodní tepelná nerezová ochrana a šroub zaručuje bezpečnost a zabraňuje korozi. Pánve i rendlíky se díky ergonomicky tvarované rukojeti pohodlně drží. Nádobí lze také použít do trouby do 160 °C.

Co je thermopoint a jak ho využívat?

Asi každý se někdy při vaření ptal: „Mohu již začít smažit? Je možné snížit teplotu, abych maximálně využil teplo, ale přitom ušetřil energii? Kdy už je pánvička dostatečně zchladlá k umytí?“ Na tyto otázky dokáže jasně a jednoduše odpovědět zařízení nazvané Thermopoint.

Termobod ušetří elektrickou energii

Thermopoint neboli termobod byl speciálně vyvinut italskou společností Ballarini a výrazně vám usnadní vaření. Jedná se o tepelné čidlo, jež je je umístěné v dolní části rukojeti. V momentě, kdy se pánev dostatečně zahřeje, zhruba na 180 °C a je připravena k vaření, se zelené kolečko změní na červené. V tomto momentě nejen že můžete začít vařit, ale také je dobré snížit intenzitu zahřívání. Nádobí se tak zbytečně nepřehřívá, neničí se životnost nepřilnavého povrchu a také ušetříte na výdajích za elektřinu.

 

Termobod výrazně pomůže i po skončení vaření. Když totiž pánvička zchladne na zhruba 55 °C, červené kolečko se změní na zelené. Řečeno automobilovým slangem, tak můžete „vyjet“ –  bez obav můžete nádobí vložit do vody a nemusíte se přitom obávat popálení nebo vystříknutí horkého oleje. Navíc díky zchladnutí se nádobí nedeformuje.

Sečteno podtrženo, u nádobí s termobodem vždy stačí vyčkat na červenou a pak na zelenou a vaše vaření bude bezpečné a šetrné.

 
Zobrazit více

Parametry

Hmotnost 1.127 kg
Výrobce Ballarini
Průměr 28 cm
Poklice ne
Materiál granitové
Typ hluboké
Plynový ohřev ano
Indukční ohřev ne
Elektrický ohřev ano
Zobrazit více parametrů